TheInfoBell is serving you Free of Cost. But we need your support to survive. Please donate us something starting from Rs.10/-. Click to Donate

Friday, 24 April 2020

The Fun They Had | English | Class 9 | Lesson 1 | Questions | Answers | NCERT Solutions

 The Fun They Had | English | Class 9 | Lesson 1 | Questions | Answers | NCERT Solutions



The Fun They Had | English | Class 9 | Lesson 1 | Questions | Answers | NCERT Solutions
LESSON 1: THE FUN THEY HAD QUESTIONS AND ANSWERS

The Fun They Had | Class 9 | SEBA | English | Solution

I. Answer the subsequent with relation to the story;

1. “I wouldn't throw it away”
i. Who says these words?
Answer: The question mentioned words were aforementioned by Tommy.

 ii. What will ‘it’ refer to?
Answer: ‘It’ refers to the important previous book.
iii. what's it being compared with by the speaker?
Answer: ‘It’ is being compared with a tele-book by the speaker.


2. “Sure, they'd an instructor, however it wasn’t a daily teacher. it absolutely was a person.” [2017]

 i. Who will “they” refer to?
Answer: within the question, ‘they’ refers to the pupils of the previous reasonably faculty.
ii. What will ‘regular’ mean here?
Answer: Here, ‘regular’ suggests that the mechanical lecturers that Tommy and Margie have.
iii. what's it contrasted with?
Answer: it's contrasted with a mechanical teacher. Tommy and Margie notice the previous reasonably lecturers additional fascinating than the current reasonably lecturers.


https://play.google.com/store/apps/details?id=io.kodular.theinfobell.Educately_Assam

II. Answer every of those queries in a very short paragraph (about thirty words)

1. What reasonably lecturers did Margie and Tommy have?
Answer: Margie and Tommy had robotic lecturers. The lecturers accustomed show the teachings in a very huge screen and take the house works and alternative writings in a very correct slot.
2. Why did Margie’s mother call county inspector? [2013]
Answer: Margie’s mother sent for county inspector as a result of Margie had been acting badly in geographic. Her ends up in geographic weren't up to the mark.
3. What did he (the county inspector) do?
Answer: The county inspector beamed a little and checked the machine teacher. The machine was teaching geographic at the speed of 10 years level. He slowed it and patted Margie’s head.
4. Why was Margie doing badly in geography? What did the county inspector do to assist her?
Answer: Margie was doing badly in geographic as a result of the machine teacher was teaching it at the speed of 10 years level.
The county inspector slowed the machine up to a mean 10 years level.
5. What had once happened to Tommy’s teacher?
Answer: Once, the history sector of Tommy’s teacher blanked out utterly. The county inspector took the machine away for a month.
6. Did Margie have regular days and hours for school? If thus, why?
Answer: affirmative, Margie had regular days and hours for varsity except Saturdays and Sundays as a result of her mother thought little children learned higher in regular hours.
7. however will Tommy describe the previous reasonably school?
Answer: Tommy found a true book that delineated regarding previous reasonably faculty. in line with the book, the previous individuals had a person teacher. The teacher and students came below a standard roof to show and learn.
8. however will Tommy describe the previous reasonably teachers?
Answer: Tommy found a true book that delineated regarding previous reasonably faculty. in line with the book, the previous individuals had a person teacher. a person teacher accustomed teach the scholars with tenderness. The teacher didn't sleep in students’ house.
9. wherever did Tommy notice a true book? [District Board 2017]
Answer: Tommy found a true book within the attic.
10. What things regarding the book did Margie notice strange? [District
Board 2013]
Answer: The previous book was strange for Margie as a result of it absolutely was not a tele-book rather a written book. The pages were uneven and yellow. The words within the book didn't move and stood still.
11. wherever was Margie’s school? Did she have any classmate? [2016]
Answer: Margie’s faculty was next to her room. No, she didn't have any schoolfellow.
12. opt for the proper meaning:
a. …were yellow and crinkly…. [with several folds and lines/ straight/ bright and clear]
Answer: uneven - with several folds and contours
b. …in the attic… [space below roof/ underground/ cupboard]
Answer: attic - area below roof.
c. Margie was scornful. [contemptuous/ doubtful/ happy]
Answer: scornful – scornful
d. He another loftily. [ in a very lower voice/ with a sigh/ in a very superior way]
Answer: loftily – in a very superior manner
e. “May be”, he aforementioned nonchalantly. [happily/ carelessly/ anxiously] [2013]
Answer: nonchalantly – uneasily
f. …. the slot wherever she…… (a given space/question/activity) [2016]
Answer: Slot – a given area.
g. Margie despised her faculty. (liked/ hated) [2017]


RELATED POST
LESSON 2:  The sound of music